Sokan azt gondolják, hogy az esszenciális olajokat csak betegség esetén kell elővenni. Ez hatalmas tévedés!

Én a megelőzésben hiszek, az illatok napi szinten az életembe épültek, hiszen az egészség nem csak a testi állapottól függ. Akkor vagyunk egészségesek, ha nem csak testileg, de lelkileg is rendben vagyunk. Sőt! Ha lelkileg szétcsúsztunk, szinte biztos, hogy rövidesen felüti a fejét valamilyen betegség is. Az a durva ebben, hogy nem csak a pillanatnyi életünk érzelmei vannak hatással az egészségünkre, hanem a korábbi, akár magzatkori hatások is befolyásolják az érzelmi, és ezáltal az egészségi állapotunkat is. A tudattalan mélyére eltemetett emlékek, korlátozó hitrendszerek, amik a jelenben okoznak érzelmi vagy testi tüneteket.

Most egy picit rád ijesztettem, ugye? „Úristen! Akkor már úgyis mindegy, semmit sem lehet tenni!” ….. gondolom, ez jár most a fejedben.

Azért nem ennyire kilátástalan a helyzet. Az esszenciális, tiszta olajoknak érzelmi blokkoldó hatásuk is van. Furcsa elhinni, de minden illóolajnak van. Miért van ez? Azért, mert a belélegzett illat az agyunk érzelem-központjába, a limbikus rendszerbe jut. A limbikus rendszer felel érzelmeinkért, ösztöneinkért, viselkedésünkért. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a virágos olajok nyugtatnak, a nőiesség kiteljesedését, megélését segítik, a citrusos olajok tisztítanak, energetizálnak. A fás olajok földelnek, kiegyensúlyoznak.

A testileg, lelkileg egészséges ember sejtjeinek a rezgésszáma magas. A terápiás tisztaságú esszenciák a sejtjeink rezgésszámát is emelik. Legmagasabb rezgésszáma a damaszkuszi rózsának van, 320 MHz. Használjuk sokat, egészségünkre válik!

De nem csak az esszenciákkal emelhetjük a rezgésünket. A hangok is rezgések, születésünktől fogva áthatják életünket. Gondoljunk csak édesanyánk megnyugtató hangjára. Régen a sámánok, táltosok is tudták, hogy a hang által keltett sajátos energetikai hullám hatással van ránk, minden sejtünkre. Sámánokkal manapság már ritkán találkozhatunk, de a hangtálak által keltett rezgés bárki számára elérhető egy hangfürdő, hangmasszázs útján. A hangtálakkal kísért relaxációnál a rezgések végigfutnak a sejtjeinken, tisztítanak, oldódnak lelki feszültségeink, terheink. Egy hangfürdő megnyugtat, kikapcsol, pihentet …. meghalljuk saját belső hangunkat.

A csúcs, amikor ötvözzük a kettőt: egy finom, aktuális állapotunkhoz illő esszenciát lélegzünk be vagy kenünk magunkra, esetleg diffúzorban is párologtathatjuk, és így veszünk részt egy hangfürdőn.

Újjászületünk! Próbáld ki!

Szerző: Jász Márta

Értékelem